Приветствую Вас Гость | RSS
Мой сайт
Главная » 2009 » Апрель » 13 » Cвято Благовіщення Пресвятої Богородиці/
19:23
Cвято Благовіщення Пресвятої Богородиці/
Близько двох тисяч дітей на Кіровоградщині отримали на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці привітання і подарунки від Регіонального громадсько-просвітницького товариства «Православна просвіта». 
Впродовж тижня «просвітяни» відвідували дітлахів з обласної психіатричної лікарні, дитбудинків, притулку для неповнолітніх, шкіл-інтернатів, дитячих будинків-інтернатів для дітей-інвалідів. Не забули також про вихованців недільної школи святих Кирила і Мефодія при Кіровоградському Спасо-Преображенському храмі та дітей-інвалідів з клубу «Здоров'я». Всі поїздки з благословення архіреїв супроводжували священики Кіровоградської та Олександрійської єпархій.

Такі заходи - це добра традиція товариства «Православна просвіта» вітати дітей із великими та двунадесятими православними святами. Цього разу, крім подарунків, дітлахи отримали "пташки", спеціально випечені до свята.

Як завжди дітлахи дуже радо зустрічали гостей. Спочатку діти та вихователі почули розповідь про свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. «Коли світ уже зовсім занепав від воєн, неправди, користолюбства, Творець зримо, у плоті, зійшов на землю, у створений ним світ, щоб врятувати його. Про цей прихід звістив Діві Марії архангел Гавриїл, словами «Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою. Благословенна ти в женах». Згодом ці слова стануть словами молитви до Богородиці, якої разом з «Отче наш», навчали раніше батьки з дитинства, а свято на честь цієї події - Благовіщення, одним з найголовніших християнських свят»,- зазначив о.Володимир Чутора. -Спрадавна існує звичай в день Благовіщення відпускати на волю птахів з кліток. Цей простий земний символ означає сповіщення свободи всьому світу, а також небеса, що відкриваються для людської душі. Потім він помазав усіх святим маслом із Ієрусалима і окропив святою водою. Представники «Православної просвіти» вручали дітям подарунки, «пташки», а вчителям і вихователям – DVD диски на морально-духовну тематику.

Ангеліна Несен, Кіровоград


Категория: Общее | Просмотров: 1191 | Добавил: eparhia-alexand | Рейтинг: 1.0/1