Приветствую Вас Гость | RSS
Мой сайт
Главная » 2008 » Сентябрь » 23 » В доме интернате
13:15
В доме интернате
«Ви моїх дітей, мабуть, любите більше всіх», - такими словами зустріла директор Знам'янського дитячого будинку-інтернату III-IV профілю для дітей-інвалідів Тетяна Валько представників Кіровоградськкого регіонального громадсько-просвітницького товариства «Православна просвіта», які тут часті гості. Щоразу «просвітяни» запрошують із собою священика. З благословення єпископа Олександрійського і Світловодського Пантелеімона цим закладом опікується настоятель Знам'янського храму в ім'я святої Тетяни протоієрей Володимир Потапчук.

Тетяна Іванівна радо зустріла гостей, розповіла всі останні новини з життя дитбудинку. З гордістю повідомила, що їхнього Льошу Михайленка після індивідуального навчання зарахували в десятий клас школи-інтернату. Вона мріє, щоб хлопчина продовжив навчання в професійно-технічному училищі. Ще з трьома дітками працюють педагоги-дефектологи. Та найбільша радість, що їх улюбленицю, шестирічну Любаню, забирають у прийомну сім'ю. Це перший такий випадок за багато років.

Крім того, Тетяна Іванівна отримала запрошення до Києва - 24 вересня вона візьме участь у засіданні круглого столу «Покращення якості життя та стандартів послуг для неповносправних дітей, які перебувають на повному державному утриманні у дитячих будинках-інтернатах: сьогодення та перспективи». Захід проводить «Національна Асамблея дітей-інвалідів України» спільно з дитячим навчально-реабілітаційним центром «Джерело» (Львів) та організацією «Суспільство та відповідальність» (Нідерланди). Вона покладає великі надії на цю зустріч у столиці і сподівається на вирішення багатьох важливих питань.

Директор супроводжувала гостей по дитбудинку. «Просвітяни» пригощали дітлахів гостинцями, спілкувалися з ними, а отець Володимир помазав усіх святим єлеєм і благословив хрестом.

«Приємно, що в кожен наш приїзд ми бачимо багато змін у цій оселі: гарно відремонтовані палати, нові килими, прекрасно обладнані ігрові кімнати та тренажерні зали, сенсорна кімната, - говорить виконавчий директор «Православної просвіти» Антоніна Павловська. - А цього разу ми побачили вже майже обладнані кімнати реабілітаційного центру для старших дітей, які можуть себе обслуговувати самостійно. І коли Тетяна Іванівна звернулася до нас із проханням надати фінансову допомогу, то ми, не вагаючись, пішли назустріч».

У кімнатах центру вже встановили кілька пральних машин, дошку для прасування, духову шафу, електричну плиту. Словом, поступово дітям створюють усі умови для освоєння побутових навиків, щоб полегшити їм адаптацію в суспільстві.

Ангеліна Несен, Кіровоград


Категория: Жизнь благочиний | Просмотров: 989 | Добавил: alexandria_eparh | Рейтинг: 0.0/0