Приветствую Вас Гость | RSS
Мой сайт
Главная » 2011 » Февраль » 17 » Свято в с.Губовка.
13:35
Свято в с.Губовка.
Село Губівка Компаніївського району колись налічувало кілька тисяч населення і мало дві церкви – Вознесенську і Покровську . У роки безбожного лихоліття нова влада почала масово закривати й руйнувати храми. Не оминуло це й Губівку. Обидва храми були знищені, і люди залишилися без духовної опіки на довгі десятиліття. 
  Теперішнє свято Стрітення Господнього – 15 лютого 2011 року – стало новою віхою в духовному житті мешканців села. Вперше після 80-річної перерви тут була відслужена Божественна літургія. З благословення Преосвященнішого Антонія, єпископа Олександрійського і Світловодського, духовну опіку жителів Губівки здійснює священик храму святої мучениці Вікторії ієрей Олексій Береговенко. Саме він і відслужив першу літургію. Незважаючи на будній день, приміщення було заповнене людьми. Під час неспішного ходу служби й чудового співу учасників хору з Компаніївки всі відчували особливий спокій і благодать. Бажаючі змогли посповідатися й причаститися.
  Хочеться висловити велику подяку без виключення всім, хто долучився до підготовки цієї події. Сподіваємося, що вона стане початком справжнього духовного відродження села. 


Категория: Жизнь благочиний | Просмотров: 794 | Добавил: alexandria_eparh | Рейтинг: 4.8/4